SCM - älykäs kunnonvalvonta

Valmistajien on lisättävä koneiden saatavuutta ja vähennettävä odottamattomia seisokkeja vastatakseen maailmanlaajuiseen kilpailuun, mikä edellyttää tekniikoita, jotka auttavat hallitsemaan ylläpitoa ja maksimoimaan luotettavan tuotannon. Smart Condition Monitoring eli SCM kunnonvalvonta tarjoaa ennustavan lähestymistavan laitoksen ylläpitoon, mikä takaa optimaalisen omaisuuden suorituskyvyn ja pitää samalla käyttökatkot mahdollisimman lyhyinä.

Älykäs kunnonvalvonta mahdollistaa ennakoivan huollon

Mitsubishi Electric on SCM-pakettiratkaisun, jossa valvontaan ja palautteen keräämiseen käytetään uusimpia FAG SmartCheck -antureita. Ratkaisu integroi yksittäisten laitteiden kunnonvalvonnan ja tekee koko laitoksen käyttöomaisuuden tilan seuraamisesta kokonaisvaltaista. Yksittäiset anturit noudattavat liikennevalojärjestelmää koneen paikallisina varoitusmerkkivaloina, mutta samalla antureiden välittämä tieto siirtyy Ethernetin kautta älykkäälle anturiohjaimelle (joka voi olla esimerkiksi Mitsubishi Electricin logiikkaohjain) tarkempaa valvontaa ja analyysia varten.

SCM-paketti on yhdellä kytkennällä käyttöönotettava ratkaisu koneiden kunnonvalvontaan. SmartCheck-antureita voi lisätä koneisiin tarpeen mukaan. Yksinkertaisen opetustoiminnon avulla anturille ja ohjaimelle opetetaan, miten kone normaalisti toimii, ja luodaan muistikartta keskeisistä parametreista. Kun asetukset on tehty, SCM-järjestelmä valvoo käyttöomaisuutta ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Toimintoja ovat esimerkiksi epätasapainon, linjausvirheiden, voiteluaineen loppumisen tai laakereiden vikaantumisen havainnointi, lämpötilan mittaaminen, vaiheen katkeamisen tunnistaminen sekä kavitaation ja resonanssitaajuuden havainnointi.

Vältä suunnittelemattomat toiminnan seisokit

Kun ohjausjärjestelmään yhdistetään useita antureita, ohjaimella voidaan analysoida normaalista poikkeavaa toimintaa ja hälytysehtojen täyttyessä tuottaa hälytyksiä, jos toiminta vaatii käyttöhenkilökunnan huomiota. SCM-analyysistä saadaan tarkka diagnostiikka ja ehdotuksia siitä, missä kohdassa lisätoimenpiteet ovat tarpeen, minkä lisäksi kunnossapitohenkilöstö pystyy tunnistamaan virhetilat entistä täsmällisemmin. Analyysistä saadaan jopa mahdollisia korjaavia toimenpiteitä koskevia suosituksia, jotka lähetetään henkilöstölle selkeinä tekstiviesteinä. Tiedot voidaan myös välittää ylemmän tason järjestelmille laitoksen kaiken käyttöomaisuuden jatkuvaa trendianalyysiä varten.

SCM-ratkaisulla tuotetaan kattavaa analyysiä yksittäisten koneiden tilasta sekä yleiskäsitys koko laitoksen kunnosta. Tuloksena on huomattavasti entistä parempaa ennakoivaa kunnossapitoa sekä optimaalista käyttöomaisuuden elinkaaren hallintaa. Kun kunnossapitotoimet voidaan suunnitella etukäteen, suunnittelemattomia seisokkeja tai toiminnan menettämistä lyhyellä varoitusajalla tapahtuu huomattavasti harvemmin.

Ota yhteyttä!

Autamme mielellämme, jotta löydämme sinulle parhaan ratkaisun. Otathan yhtettä puhelimitse, sähköpostitse tai verkkolomakkeen kautta.