Paluu normaaliin asiakastyöhön pandemian jälkeen – vai onko enää paluuta ”vanhaan normaaliin”?

Vuoden 2020 keväällä maailma kohtasi ilmiön, jonka seurauksia emme olisi voineet pienissäkään määrin kuvitella etukäteen. koronapandemia valtasi nopeasti koko maapallon ja sen aiheuttamat muutokset varsinkin sosiaalisessa elämässä olivat valtavat. Myyntihenkilön näkökulmasta tilanne oli epätoivoinen, kuinka tehdä myyntityötä kun ei pääse asiakkaalle?

Tavat käydä kauppaa ja tavata asiakkaita sähköistyvät

Koronavuodet opettivat meitä omaksumaan uusia tapoja käydä kauppaa. Tietotekniikkaa voi käyttää hyväksi paremmin myös asiakaskohtaamisissa ja neuvotteluissa. Tänä päivänä etätapaamiset ovat yleistyneet ja eikä vähiten koronan vuoksi. Olemme oivaltaneet, että säästämme aikaa, rahaa ja tehostamme työtä käyttämällä etäyhteystyökaluja niin myyjä-asiakastapaamisissa kuin automaatiosuunnittelija ohjelmointityössäänkin.

Kaiken lisäksi etäyhteydet säästävät resursseja, eli kallisarvoisen pallomme luonnonvaroja ja ilmastoa. Olemme luonnollisesti iloisia myös siitä, että nyt voimme jälleen kohdata asiakkaitamme myös kasvokkain!

Pitkät teollisuusautomaatiolaitteiden toimitusajat jatkumoa pandemialle

Pandemia aiheutti omalta osaltaan kysynnän kasvua erilaisista kulutustuotteista, joiden valmistamiseen tarvitaan luonnollisesti koneita ja tuotantolinjoja. Koneiden ja tuotelinjastojen automatisoinnin tarve nousi, jollei räjähdysmäisesti, niin vähintäänkin ennennäkemättömän suureksi, joka tarkoitti kysynnän kasvua teollisuusautomaatiolaitteille. Teollisuusautomaatiolaitteiden valmistajat eivät olleet valmiita tähän kasvuun. Näin ollen seuraukset saatiin todeta todella pitkinä toimitusaikoina ja tuotantokustannusten nousuna. Olemme kuulleet jopa 18 kuukauden toimitusajoista, tämä tarkoittaa sitä, että koneenrakentaja ei voinut enää hallita toimitusketjua ja tuotannon ennustettavuutta. Asiakkaat reagoivat tähän tilaamalla paljon etukäteen, joiden toimitusajankohdat olivat jopa 12 kk tilauksesta. Tilauksia tehtiin hallitsemattomasti, joskus isolla riskilläkin, jollaiseen ”normaali” aikoina ei olisi ainakaan yrityksen talousjohtajan siunausta saanut.

Ketterä kumppani vaikeidenkin aikojen keskellä

No niin, jottei asioista tulisi liian helppoa, niin juuri kun koronapandemia saatiin hallintaan, päätti Venäjä aloittaa täysimittaisen hyökkäyssodan rauhanomaista naapuriaan Ukrainaa vastaan. Tämä humanitaarinen katastrofi aiheuttaa luonnollisesti suurimmat ongelmat tavallisille ukrainalaisille, kuin myös venäläisille. Globaalisti olemme huomanneet sodan vaikutukset rajusti nousseena inflaationa, varsinkin energian hinnoissa. Korot ovat nousseet samaa tahtia, ja kun olemme pitkään tottuneet halpaan rahaan, niin yhtäkkiä olemme tilanteessa, jossa raha maksaakin paljon ja investointeja lasketaankin paljon tarkemmin kuin ennen. Kaikki tämä näkyy tietenkin kaikenlaisen kysynnän laskuna ja myös teollisuusautomaatiolaitetoimittajan tilauksissa.

Kaikesta huolimatta UTU Automation on selviytynyt todella hyvin näissä muutoksissa. Olemme ketterä ja notkea talo, jossa on erinomaisia ja osaavia ihmisiä tekemässä töitä asiakkaidemme eteen. Meillä ei ole enää toimitushaasteita kuin yksittäisissä harvoissa komponenteissa. Voimme toimittaa ohjausjärjestelmän, I/O-hajautusaseman, näyttöpäätteen, etäyhteyslaitteet, pehmokäynnistimet ja taajuusmuuttajat vaikka seuraavaksi päiväksi, jos niin on tarpeen.

Nyt ei ole aika pistää päätä pensaaseen, vaan nostaa ryhtiä. Useat asiakkaamme näkevät tulevaisuuden positiivisena ja ovat investoineet uusiin tuotantotiloihin ja osaajiin. Myös me UTU Automationilla katsomme tulevaisuuteen optimistisesti  ja palvelemme asiakkaitamme rautaisella asenteella jatkossakin.

Toivotamme asiakkaillemme hyvää kesää – nautitaan loma-ajasta ja tehdään jatkossakin automaatiota yhdessä!

Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli