Solcon-Igel tuotteet jo lähes 30 vuotta tuotevalikoimassamme

UTU Automation on tuonut maahan Solcon Industries’n tuotteita jo vuodesta 1996. Pehmeäkäynnistimien, DC-jarrujen ja Tyristorisäätimien nimet tulevat päivittymään tulevaisuudessa SI-alkuisiksi Solconin ja Saksalaisen Igel Electricin yhteistyön myötä.

Solcon-Igel tuotteet valikoimassamme

Valikoimastamme löydät analogiset sekä digitaaliset pehmeäkäynnistimet oikosulkumoottoreiden käynnistämiseen, tyristorisäätimet lämmityksen ohjaukseen ja DC-jarrut oikosulkumoottorien tehokkaaseen pysäytykseen. Valikoima on laaja, alkaen pienjännitteistä aina useisiin kilovoltteihin asti sekä pehmoissa että tyristorisäätimissä. Kaikista tuotteista löytyy maailmanlaajuisesti kattavat referenssit.

Jotta voit katsoa videon, hyväksy nämä evästeet: statistics, marketing

Pehmeäkäynnistimet

Pehmeäkäynnistin on kustannustehokas vaihtoehto, kun moottoriteho on suuri, eikä nopeudensäätöä vaadita. Käynnistimissä ei synny lämpöhäviöitä, kun käynnistys on valmis ja ohitus kytkeytyy päälle. Tämän ansiosta asennuksen tilantarve on pieni.

Pehmeäkäynnistimien etuja ovat:

  • paineiskujen häviäminen pumppusovellutuksissa
  • mekaanisten vaurioiden minimoituminen kaikissa sovellutuksissa
  • käynnistysvirran pieneneminen.

Drivestart

Drivestart on lähinnä välijännitemoottoreille suunniteltu käynnistin, joka on taajuusmuuttajan ja pehmeäkäynnistimen sekoitus. Sillä saavutetaan hyvä käynnistysmomentti pienellä verkkovirralla. Drivestartilla ei kuitenkaan säädetä moottorin nopeutta käynnistyksen jälkeen, vaan se ohitetaan mekaanisesti.

Drivestart voidaan tilata myös niin sanottuna Multistart mallina, joka käynnistää useita moottoreita yksi kerrallaan, kytkien ne käynnistyksen jälkeen verkkokäytölle.

DC-jarru on tehokas ja yksinkertainen laite moottorin tehokkaaseen pysäyttämiseen ilman kuluvia mekaanisia osia. Jarru syöttää moottorin käämeihin tasavirtaa ja tunnistaa automaattisesti, kun se on pysähtynyt.

Tyristorisäätimet

Tyristorisäätimillä ohjataan sähkölämmityskuormia. Säätimiä löytyy 230V – 1200V pienjännitteille ja 8 – 1500A virroille. Suuremmilla virroilla käytetään säätimien synkronoitua rinnankytkentää aina 10 laitteeseen asti. Säätimissä on kaksi ohjaustapaa, kokonaisia sinijaksoja ohjaava ”zero crossing” ja siniaaltoja leikkaava ”phase control”. Jotkut lämmittimet eivät kestä kylmänä ensiksi mainittua ohjaustapaa, ja ne pitää ajaa ensin lämpimiksi phase control -ohjausta käyttäen. Tyristorisäätimiä käytetään esimerkiksi öljyputkien saattolämmityksessä, bitumin lämmityksessä, karkaisu-uuneissa, autoklaaveissa, lasin valmistusprosesseissa ja muovipakkauksien kutistamisessa.

UUTUUS!

Tyristorisäätimiä löytyy nyt myös välijännitesovellutuksiin. Virta-alue kattaa tällä hetkellä 70 – 500A ja jännitealue 3-13.8kV. Myös välijännitemalleissa toimii synkronoitu rinnankäyttö 10 yksikköön asti. Näitä säätimiä voidaan käyttää esimerkiksi isoissa boilereissa.

Ota yhteyttä, ja etsitään sinulle paras vaihtoehto automaatioratkaisuistamme!

Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli