MELSEC iQ-F, FX5 -kompaktilogiikka

iQ-F – kompaktilogiikoiden uusi suunnannäyttäjä

FX5U/FX5UC uusimpana tuoteperheenä tarjoaa huippuluokan suorituskykyä vaativimpiin teollisuuden sovelluksiin. Nopea liikkeenhallinta ja integroituvuus taajuusmuuttajiin, servomoottoriohjaimiin sekä operointipäätteisiin ovat ominaisuuksia joita ei kompaktilogiikoissa aiemmin ole tavattu. Integroidut tiedonkeruutoiminnot ja ajanmukainen Ethernet-kommunikointi ovat myös logiikan perusominaisuuksia.

Monipuoliset laajennusoptiot mahdollistavat joustavasti I/O:n laajentamisen kattamaan keskisuuren ohjausjärjestelmän vaatimukset, kenttäväyläkortit mahdollistavat integroitumisen teollisuuden automaatiojärjestelmiin sekä huippunopeat paikoituskortit moniakselituella yhdessä Mitsubishin servo-ohjaimien kanssa luovat helppokäyttöisen liikkeenhallintaratkaisun tarkkaan ja nopeaan paikoitukseen.

Helppokäyttöisyyden varmistaa GX Works3 -ohjelmointiympäristö, joka tarjoaa valmiit ohjelmalohkot moniin vakio- ja lisätoimintoihin, helpon konfiguroitavuuden sekä mahdollisuuden aiempien FX-tuotesukupolvien ohjelmien konvertoimisen FX5U-logiikoille.

Perusyksiköt ja laajennusmoduulit

FX PLC -järjestelmä koostuu perusyksiköstä sekä tarvittaessa modulaarisista I/O-, kommunikointi- ja erikoismoduuleista kuten analoginen I/O. Perusyksikköjä on saatavissa 240 VAC tai 24 VDC käyttöjännitteillä toimivina. Perusyksiköissä on 32, 64 tai 80 I/O-pistettä ja lähdöt ovat joko transistori- tai relelähtöjä. Perusyksikkö on laajennettavissa 256 paikalliseen I/O-pisteeseen saakka tai enintään yhteensä 512 I/O-pistettä käsittäväksi väyläpohjaiseksi järjestelmäksi.

Integroitu 400mA 24VDC -jännitelähde, kaksi analogiatuloa ja yksi analogialähtö. Ethernet- ja sarjaportti (mm. Modbus) ovat perusyksiköissä vakiona samoin kuin SD-muistikorttipaikka, reaaliaikakello kalenteritoiminnoilla sekä kahdeksan pikalaskurituloa esimerkiksi paikoitustoimintoja tai pulssiluentaa varten. Logiikka on huoltovapaa ilman paristoa, sillä ohjelma- ja tietomuisti on haihtumaton.


Liikkeenhallinta

FX5U -logiikan käsittelee ohjelma-askeleen 34 nanosekunnin nopeudella, mikä tekee FX5U:sta yhden markkinoiden suorituskykyisimmistä kompaktilogiikoista. Sisäänrakennetut kahdeksan pikalaskuria toimivat jopa 200 kHz:n taajuudella ja varmistavat erittäin tarkan ja nopean pulssilaskennan ilman ulkoisia lisäkomponentteja. Perusyksikkö kykenee neljän servoakselin pulssijono-ohjaukseen ilman lisämoduuleja.

Logiikan sisäinen kommunikointiväylä on peräti 150 kertaa aiempaa nopeampi edeltäviin FX-sarjoihin verrattuna ja mahdollistaa entistä nopeamman kommunikoinnin logiikan perusyksikön ja siihen liitettyjen moduulien välillä. Peruslogiikka on näin laajennettavissa aina 16 pikalaskurituloa tai 12 akselia käsittäväksi pulssiohjatuksi liikkeenhallintaratkaisuksi.

SSCNET III/H -kuituoptinen servovahvistimien kommunikointiväylä tarjoaa yhdessä 4 tai 8-akselisten FX5U Simple Motion -laajennusmoduulien ja MR-J4 -perheen servovahvistimien kanssa joustavan, luotettavan ja helppokäyttöisen väyläpohjaisen kokonaisratkaisun jopa 64:n akselin yhtäaikaiseen hallintaan. Valmiit GX Works3 -ohjelmointityökalun ohjelmalohkot tehostavat ajankäyttöä suunnitteluvaiheesta käyttöönottoon ja työkalun avulla tehtävä järjestelmän konfigurointi vähentää käyttöönottoon kuluvaa aikaa ja tehostaa suunnittelutyötä ja käyttöönottoa.

Kommunikointi

FX5U -logiikan perusyksikössä on vakiona Ethernet-liityntä, mikä mahdollistaa ohjelmoinnin etäyhteydellä tai paikallisesti sekä samanaikaisen nopean kommunikoinnin Ethernet-väylään liitettyjen laitteiden, kuten taajuusmuuttajien, operointipäätteiden ja ohjelmoitavien logiikoiden kanssa. Lisäksi perusyksikköön integroitu sarjaliikennekommunikointi mahdollistaa kommunikoinnin taajuusmuuttajien tai Modbus-liitäntäisten laitteiden kanssa väyläpohjaisesti ilman ulkoisia väyläliitännän moduuleja. Kustannustehokasta perusyksikköön integroitua kommunikointia (mm. Modbus TCP) on mahdollista laajentaa esimerkiksi CC-Link tai CC-Link IE Field -liitäntämoduuleilla.

CC-Link IE Field on 1 Gbps nopeudella toimiva avoin kommunikointiväylä, joka käyttää Ethernet-topologiaa: luotettava ja nopea kommunikointi voidaan toteuttaa rengasverkkona, tähtimäisesti, väylänä tai vapaammin näiden yhdistelminä. CC-Link IE Field -kommunikoinnin avulla FX5U-kompaktilogiikat voivat viestiä servo-ohjainten, taajuusmuuttajien tai muiden kompakti ja modulaarilogiikoiden kanssa ja näin integroitua osaksi teollisuuden automaatiojärjestelmää.

Tästä pääset Mitsubishi MELSEC FX5U/UC-sarjojen logiikoiden valintatyökaluun:

https://emea.mitsubishielectric.com/fa/selection-tools/iqfseltool/iqfseltool.html

Ota yhteyttä!

Autamme mielellämme, jotta löydämme sinulle parhaan ratkaisun. Otathan yhtettä puhelimitse, sähköpostitse tai verkkolomakkeen kautta.